Townhouse Taman Tropika 2 Bandar Baru Bangi

Townhouse Taman Tropika 2 Bandar Baru Bangi

Townhouse Taman Tropika 2, Bandar Baru Bangi.

Kalau korang berhajat nak tinggal di kawasan yang aman dan damai, Bandar Baru Bangi adalah jawapannya. Bandar Baru Bangi adalah kawasan yang tidak sibuk dan majoriti penduduknya adalah terdiri daripada orang melayu. Kawasan ini jauh dari hiruk pikuk bandar Kuala Lumpur.

Kebanyakan orang yang bekerja di Kuala Lumpur suka tinggal di pinggir-pinggir bandar kerana inginkan kedamaian selepas seharian penat mengharungi kota metropolitan. Antara kawasan pilihan mereka ialah Bandar Baru Bangi.

Read moreTownhouse Taman Tropika 2 Bandar Baru Bangi

10 Panduan Mudah Membeli Rumah Lelong

Panduan Membeli Rumah Lelong

10 Panduan Mudah Membeli Rumah Lelong

Tak semua proses beli rumah tu sama. Semua bergantung kat jenis pasaran rumah yang kita nak beli tu. Kalau beli dalam pasaran subsale (rumah second hand), lain caranya. Sama jugak kalau nak beli rumah under construction dan lelong. Hari ni, Abam Nas nak share pasal pasaran rumah lelong. Ilmu ni memang bagus untuk yang belum ada pengalaman dalam membeli rumah lelong. Jom tengok perkongsian daripada Tuan Azizul Azli Ahmad ni.

Read more10 Panduan Mudah Membeli Rumah Lelong

Ejen Hartanah Bangi

Ejen Hartanah Bangi

Ejen Hartanah Bangi

Terima kasih kerana sudi melayari web hartanah CEOhartanah iaitu Ejen Hartanah di kawasan Bangi untuk mencari info berkenaan hartanah.

Saya Nazri Rubaee, Ejen Hartanah di bawah Agensi Firdaus & Associates Property Professionals bersedia membantu urusan hartanah anda.

Kawasan tumpuan utama utama saya ialah Bangi, Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih, Salak Tinggi, Dengkil, Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan, Serdang, Puchong, Nilai, Senawang, Seremban dan lain-lain kawasan yang berdekatan.

Read moreEjen Hartanah Bangi

Cara Semak Harga Pasaran Rumah 2018

Cara Semak Harga Pasaran Rumah

 

Cara Semak Harga Pasaran Rumah

Ada pelbagai cara semak harga pasaran rumah yang boleh anda lakukan. Setiap cara ada kelebihan masing-masing dan boleh buat ikut kesesuaian.

Semak harga pasaran rumah atau market value semasa bergantung pada tujuan anda. Ada yang semak market value untuk jual rumah, ada nak refinance, pembahagian harta pusaka, hibah dan macam-macam lagi.

Bagi anda yang nak jual rumah, semak harga pasaran semasa adalah sangat penting. Ini akan membantu bagi anda mendapatkan harga jualan yang optimum dengan tempoh penjualan yang cepat.

Di bawah adalah panduan cara semak harga rumah.

Read moreCara Semak Harga Pasaran Rumah 2018

Cara Menjadi Ejen Hartanah

Cara Menjadi Ejen Hartanah

Kalau korang tengah pertimbangkan untuk ceburi kerjaya ejen hartanah, eloklah baca artikel ni. Artikel ni adalah panduan komprehensif tentang semua aspek dan cara menjadi ejen hartanah. InsyaAllah di akhir artikel ni korang akan dapat gambaran yang jelas untuk buat keputusan. Ingat ye, kaji dulu baru buat keputusan.

Read moreCara Menjadi Ejen Hartanah